12 february 2018

Een traditionele eerste date bestaat uit een bezoek aan de bioscoop of een diner voor twee. Maar laten we eerlijk zijn. Tegenover een onbekende zitten vissen naar gespreksonderwerpen kan behoorlijk ongemakkelijk zijn. En hoe goed leer je elkaar nou kennen wanneer je twee uur naast elkaar zit om naar een scherm te staren? Room for improvement: een escape room!

Een zenuwslopende ervaring als het spelen van een escape room zorgt voor het aanmaken van de stoffen dopamine en fenylethylamine. Nu is fenylethylamine niet alleen een goed scrabblewoord (twee Y’s, letterwaarde 8), het heeft ook een vergelijkbare werking als XTC en Speed. De rush die je hierdoor ervaart stimuleren een gevoel van geluk en verliefdheid. Je voelt je simpel gezegd eerder en meer tot elkaar aangetrokken.

Een escape room is een soort mini universum. Een nóg intensere liefdestest dan een weekend kamperen in de natuur waarbij je zelf je tent op moet zetten. Je bent volledig op elkaar aangewezen en leert elkaar direct goed kennen. En in benarde situaties komt iemands ware aard naar boven. Misschien is je date wel een echte team-player. Dit is natuurlijk een fantastische eigenschap voor een potentiele partner.

Of misschien is je date wel een lompe zak die niet luistert naar je tips en bevindingen. In dit geval hoef je in ieder geval geen tijd te verspillen aan een tweede date. Maar wees gerust, veel escape rooms hebben meerdere kamers. Wellicht is het op je tweede eerste date wel raak!

Tijdens het spelen van een escape room weet je altijd waar je het met elkaar over kunt hebben. Je hebt een gezamenlijk doel; ontsnappen! Er is helemaal geen tijd voor ongemakkelijke stiltes. En wanneer je na een uur vol spanning en adrenaline die kamer uitloopt, hebben jullie de rest van de avond genoeg om over te praten.

Na afloop van je date in een escape room kun je altijd de volgende pick-up line gebruiken: ‘Ik ben blij dat we uit deze kamer zijn. Ik weet een veel leukere kamer waar we heen kunnen gaan.’

Reacties

Terug naar overzicht
Auteur
  • Killian van Schaijk

Meer