9 june 2017

 

4 tips voor beginnende escapers

 

Ga je binnenkort je eerste escape room doen? Of ben je gewoon benieuwd naar wat tips? Lees dan hieronder enkele tips voor beginnende escapers.

Tip 1:Kijk goed
Escape Room tip kijk goedOnderzoek alles, kijk in elk hoekje, overal kunnen puzzelstukken of aanwijzingen verstopt zitten. Blijf dit ook doen gedurende het spel. Je weet niet hoe de kamer in elkaar zit, misschien gaat er door een handeling wel ergens een kastje open of een lichtje branden...

Tip 2: Blijf doorzetten
Escape Room tip blijf volhoudenEén van de belangrijkste verschillen tussen groepen die het wel of niet halen is het doorzettingsvermogen. Blijf doorgaan en ga niet bij de pakken neer zitten. Blijf niet "ik begrijp d'r helemaal niks van" roepen. Hoewel we fervent liefhebbers van Jochem Myjer zijn, is het beter om een constructieve bijdrage aan de groep te leveren. Kijk verder, lees de gevonden aanwijzingen nog een keer, overleg met je teamgenoten.

Tip 3: Denk niet te ingewikkeld
Escape Room tip ingewikkeldVoordat je probeert de oplossing te vinden door willekeurige theoriën die je hebt opgepikt bij de cursus "kwantummechanica voor beginners" is het handig om even stil te staan en te bedenken "zou een leek dit op kunnen lossen zonder behulp van een rekenmachine?". Een escape room is gebouwd met het idee dat iedereen deze moet kunnen oplossen, niet alleen mensen die hogere wiskunde hebben gestudeerd.

Tip 4: Vertrouw de game master

Cat ReadingTenzij jij het beter weet dan iemand die alle antwoorden in handen heeft, is het misschien handig om de aanwijzingen van de spelleider op te volgen. Krijg je een tip die je al denkt te hebben? Dan heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien.

Reacties

Terug naar overzicht

Meer