10 january 2017

In oktober 2015 namen we onze intrek in de Biljartfabriek in Zwolle en hadden we wilde plannen om de beste escape room van Nederland te realiseren. De vergunning was nog niet rond, maar de ideeën en tekeningen lagen al klaar.  We konden drie escape rooms kwijt in het oude magazijn. Voor twee daarvan hadden we al gedetailleerde en uitgetekende plannen: het Emporium, een Victoriaanse studeerkamer en de Maelstrom, een escape duikboot in Jules Verne stijl. Want we vonden dat Zwolle wel een duikboot verdiende.

151023 SteampunkGang impressie

We begonnen in een kaal magazijn met vier muren. Nou, eigenlijk slechts twee, die andere twee moesten we zelf nog opzetten. En echt kaal was het ook niet, er stond nog een rommelhok, een bende stellingen, een hardnekkige vloerbedekking, een verloren radiator en TL-buizen die grotendeels waren uitgevallen. Na behoorlijk wat zweet en twee weken later konden we dan ook echt beginnen aan het project. Met veel hulp van vrienden en familie duurde het niet lang voordat de constructie overeind was. De ietwat overschatte datum van december 2015 openen redden we helaas niet. De nieuwe streefdatum was 19 februari 2016, we hadden voor deze datum een boeking aangenomen in de tijd dat we dachten vlak na kerst klaar te zijn... Uiteindelijk hebben we deze datum nét gered, doordat we in de voorafgaande weken dagen van 12 tot 16 uur maakten.

Escape Room Zwolle bouwfaseIn maart 2016 ging de site online en waren we bereikbaar voor het grote publiek. Mensen waren inmiddels enthousiast door alle aankondigingen. Veel bezoekers hadden al in de krant gelezen dat we ook een escape duikboot gingen bouwen in Zwolle. Naast de gebruikelijke groepen van vriendinnen, vrijgezellenfeesten en families kregen we ook veel verzoeken van bedrijven voor coaching en teambuilding, maar vaak voor grotere groepen. Voor ons werd al gauw duidelijk dat er behoefte was aan extra ruimte. Eerst hebben we een lounge gebouwd, zodat we ook voor wachtende groepen ruimte konden bieden. Daarna zijn we aan de slag gegaan met ons meest prestigieuze project tot dan toe, een escape room in de vorm van een duikboot, de Maelstrom. Dit vereiste echter meer technisch inzicht, deze hadden we gelukkig inmiddels al ontwikkeld met de bouw van onze eerste escape room. In november 2016 was het zover en "meerde" de escape duikboot stilletjes aan in Zwolle.

IMAG0011

Al verschillende malen ondernamen we een poging om een opening op touw te zetten maar telkens stelden we dit uit. Het één was nog niet af, het ander moest nog verbeterd en kwalitatief waren er nog zoveel zaken waar we wat aan wilde doen. Inmiddels hebben we door dat we altijd kunnen blijven verbeteren maar dat het toch echt tijd word voor een officiële opening. Op 12 januari 2017 om 16:00 uur willen we dan ook d.m.v. een officiële opening de afgelopen periode vieren. Op deze opening zullen we ook het een en ander bekend maken over onze derde escape room!

Reacties

Terug naar overzicht

Meer