Q: Wat maakt jullie uniek?
A: Bij ons kom je binnen in een fantasiewereld, die we gecreëerd hebben om onze bezoekers uit hun normale belevingswereld en in ons spel te trekken. Op elk detail is gelet, vanaf het moment dat je onze ruimte komt binnenlopen tot en met het moment dat de deur achter je dichtvalt. Je waant je in een andere wereld. De puzzels zijn daarnaast allemaal door ons zelf gemaakt en bedacht, met dezelfde aandacht als we aan onze kamers hebben gegeven.

AKAEscapeRoomsEntree

Q: Met hoeveel man kunnen we maximaal in jullie escape room?
A: In het Emporium #13 passen maximaal 6 personen, in de Maelstrom 7 personen en in dr. Frankensteins laboratorium ook 7 personen. Dit is dan ook echt het maximum aantal deelnemers, het aanbevolen aantal deelnemers ligt lager. We maken daarom in principe geen uitzonderingen voor meer personen. Wel hebben we een lounge waar een groep kan wachten, zodat er een onderlinge competitie gevoerd kan worden voor de snelste tijd. 

Q: Met hoeveel man kunnen we minimaal in jullie escape room?
A: Voor het Emporium #13 is dit 2, voor de Maelstrom 3 en voor dr Frankensteins laboratorium is dit 4. Met minder mensen kan de kamer fysiek gezien niet gedaan worden. We bevelen echter aan om met meer mensen te komen.

Q: Is het gevaarlijk?
A: Nee. Elke escape room heeft een vluchtuitgang die altijd te openen is. Er zijn twee uitgangen uit onze ruimte. We houden ons aan alle brandvoorschriften en wettelijke voorschriften. De materialen die we gebruiken zijn brandvertragend. We zijn altijd zelf aanwezig, terwijl we de groep in de gaten houden met camera's. Voorzichtigheid is natuurlijk altijd geboden. We hebben een aantal fysieke elementen, maar deze zijn niet gevaarlijk (vergelijkbaar met de klimtoestellen in een kinderspeeltuin). Je moet natuurlijk niet met je vingers in stopcontacten gaan zitten.

Q: Is er een leeftijdsgrens?
A: Onze ondergrens qua leeftijd is 16 jaar. Met begeleiding van voogden kan dit lager. Deze leeftijdsgrens is er vanwege de moeilijkheidsgraad, onze kamers zijn ontworpen voor volwassenen en kunnen daarom op sommige punten te lastig worden voor niet-volwassenen. We hebben wel eens kindergroepen onder begeleiding van een volwassene en we hebben hier goede ervaringen mee, maar dit doen we alleen in overleg.

Q: Hoe zit het met zwangere deelnemers?
A: Er zijn geen zware fysieke hindernissen (vergelijkbaar met de klimtoestellen in een kinderspeeltuin). De hindernissen die er zijn pas op het eind, maar goed te doen. We hebben meerdere vrouwen gehad die 6-7 maanden zwanger waren en de hele room zonder problemen konden doorlopen. Het Emporium #13 is verreweg de meest toegankelijke kamer, deze is zelfs geschikt voor rolstoelen, zolang er in ieder geval maar één iemand bij zit die over een klein trapje heen kan klimmen.

Q: Zijn jullie rolstoeltoegankelijk?
A: Wij proberen zo rolstoelvriendelijk mogelijk te zijn, maar door de fysieke klim- en klauterelementenen zijn we niet volledig bereikbaar per rolstoel. Het Emporium #13 is rolstoeltoegankelijk, zolang er in de groep maar één persoon is die over een kleine hindernis kan klimmen. De Maelstrom en het laboratorium van dr. Frankenstein zijn helaas volledig ongeschikt voor rolstoelers, vanwege trappen.

Q: Hebben jullie een wachtruimte?
A: Ja, als er grotere groepen komen kan één groep wachten in de lounge terwijl een andere groep de room(s) doen.

Lounge

Q: Moet ik reserveren?
A: Ja, wij zijn alleen beschikbaar via reserveringen. Dat kan via de knop "Reserveren" in het hoofdmenu. Mochten er problemen zijn, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Q: Hoe kan ik betalen?
A: Dat kan via iDeal, pin, contant of per factuur. Dit kun je selecteren nadat je een kamer gereserveerd hebt.

Q: Hoe zit het met parkeerplaatsen?
A: Binnen het hek van de Biljartfabriek zijn ruim voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig.

Parkeerplaats Biljartfabriek

Q: Wat als ik last krijg van claustrofobie?
A: We sluiten je nooit echt op. Er is altijd de mogelijkheid om de rooms vroegtijdig te verlaten en wij zijn erbij om alles in de gaten te houden. Lichte claustrofobie is geen probleem. Gezien de aard van het spel raden we het echter af aan mensen die lijden aan ernstige claustrofobie. Het Emporium #13 is de meest geschikte kamer voor mensen met lichte claustrofobie.

Q: Kan ik tijdens het spel naar het toilet?
A: Er is een toilet beschikbaar vóór en na de escape room experience. Tijdens het spel maken wij natuurlijk uitzonderingen voor extreme noodgevallen.

Q: Wat gebeurt er als ik niet op tijd kom?
A: Als je te laat komt, gaat dit van de tijd af die je hebt om de kamer op te lossen. Als je te vroeg komt, zul je moeten wachten. Kom dus op tijd!

Q: Hebben jullie een Engelstalige versie?
A: Ja, al onze kamers zijn volledig in het Engels te spelen.

Q: Ik wil graag op een andere tijd boeken dan op de site staat aangegeven.
A: In overleg is veel mogelijk. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons. In de weekenden zijn vanwege de drukte onze mogelijkheden echter beperkt.

Q: Wat is jullie annuleringsbeleid?
A: Deze is te zien bij "Algemene Voorwaarden".

Q: Kan ik een optie nemen op een datum?
A: Wij nemen geen opties aan. Wat wij adviseren: reserveer de escape room op het gewenste tijdstip. Mocht het niet doorgaan, stuur dan tijdig een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan zullen wij de reservering kosteloos annuleren.

Q: Waar kan ik na afloop wat drinken?
A: Wij hebben een nabesprekingsruimte, maar deze is alcoholvrij. Gelukkig is de gezellige binnenstad van Zwolle dichtbij. De binnenstad ligt op een afstand van 1400 meter.

Gerben en Reinier